Hlavácsek Réka, konduktor, fejlesztő pedagógus

A központ egyik alapító tagja, a budapesti Pető András Főiskolán végezte tanulmányait, konduktorként, fejlesztő pedagógusként. A nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem szakán végzett pszichológiai szakon és magyar nyelv és irodalom tanárként. Szakmai tapasztalatát a Budapesten működő Pető Intézetben, a Kisbéri Batthyány Kázmér Kórház Kisbér Mozgásszervi Osztályán, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház Mozgásszervi Osztályán, a GEKKO Biatorbágy Képességfejlesztő Játszóházban, valamint a Gárdony- Agárdon működő Komplex korai fejlesztő központban szerezte.

 

Melecski Júlia, gyógypedagógus, TSMT- terapeuta, neurofeedback tréner

A központ egyik alapító tagja, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán végzett gyógypedagógia szakon, tanulásban akadályozottak gyógypedagógiája szakirányon, jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán mesterképzést folytat – gyógypedagógiai terápia szakon. Szakmai tapasztalatát a budapesti Tunyogi Gyógyító Játszóház Alapítványnál, az esztergomi Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskolában, a GEKKO Biatorbágy Képességfejlesztő Játszóházban, valamint a Muzslán működő Endrődy János Alapiskolában szerezte.

 

Mgr. Momková Erika, pszichológus, neurofeedback tréner

A Nagyszombati Egyetemen végezte tanulmányait. Fontosnak tartja, hogy egy kétnyelvű gyermek esetében a pszichológiai ellátás első lépése az legyen, hogy szakmai szempontok alapján eldöntsük, melyik a gyermek anyanyelve. Majd ezt a megállapítást figyelembe véve kell a gyermekkel tovább foglalkozni és az anyanyelvén nyújtani a pszichológiai ellátást. Hazánkban sajnos még mindig gyakran előfordul, hogy a szakemberek nem veszik figyelembe az anyanyelven történő fejlesztés fontosságát. Szakmai tapasztalatát a párkányi Ady Endre Magyar tanítási Nyelvű Alapiskolában, valamint a párkányi Speciális Alapiskola mellett működő Gyógypedagógiai Tanácsadó Központban szerezte.