1. Szeretnék időpontot kérni, mit tegyek?
Ahhoz, hogy időpontot kapjon, az alábbi kérdőív kitöltése szükséges, http://www.artiscentrum.sk/bejelentkezes/, ezután kollégánk keresni fogja Önt telefonon és egyeztet önnel. A bejelentkezés során fontosnak tartjuk, hogy minél többet tudjunk meg a gyermek állapotáról és háttéréről.

2. Ha bejelentkeztem, mi a következő lépés?
Miután a kolléga telefonon egyeztetett Önnel időpontot, egy szülői konzultációra következik, majd egy következő alkalommal kerül sor az állapotfelmérésre.

3. Milyen gyorsan kapok időpontot?
A kérdőív kitöltése után két héten belül tudunk időpontot biztosítani.

4. Fejlesztésre hordanám, mit kell tennem?
A fejlesztést, különböző terápiákat mindig egy állapotfelmérés előzi meg, ennek alapján javaslunk konkrét fejlesztési megoldásokat, terápiás lehetőségeket, egyéni vagy csoportos foglalkozásokat.

5. Kell – e beutaló?
Nem kell, beutaló nélkül fogadjuk Önöket.

6. Milyen rendszerességel történik a fejlesztés?
A fejlesztés módját mindig egyénre szabottan állapítjuk meg, leggyakrabban hetente egy alkalommal történik a központban. Lehetőség van heti több alkalomra is, illetve bizonyos terápiák esetén a havi szinten való találkozásra is, esetleg intenzív terápiára, ez mindig az állapotfelmérés eredményétől függ.

7. Magyarországról is fogadnak klienseket?

Igen, külföldről is jelentkezhetnek hozzánk, magyar és szlovák nyelven vállalunk fejlesztést.

8. Hol találom Önöket?
Jelenleg Komáromban és Párkányban működik a központ.

9. Mit vigyek magammal az első találkozásra?
Kérnénk szépen elhozni a megelőző vizsgálatok eredményét, amennyiben rendelkezik ezekkel (neurológiai, hallás-, látásvizsgálat, genetikai vizsgálat, anyagcsere, illetve egyéb orvosi vizsgálatok), esetleg egyéb szakmai véleményeket (pszichológiai, gyógypedagógiai, logopédiai, pedagógiai…).

10. Mit vigyek magammal az állapotfelmérésre?
Kérnénk szépen, hogy hozzon magával váltócipőt, kényelmes ruházatban érkezzen a vizsgálatra érkező gyermek/személy. Iskoláskorú gyermek esetében kérnénk egy (vagy több) iskolai füzetet (nyelvtan, olvasás…).