Fő célunkként tűztük ki a Szlovákia területén élő sajátos nevelési igényű gyermekek, felnőttek képességfejlesztését, nevelését, és a normál fejlődésmenetű, valamint tehetséges gyermekek tehetséggondozását. Nemcsak azokkal a gyermekekkel foglalkozunk, akiknél már kialakult egy bizonyos probléma, a megelőzésre és a tehetséggondozásra is nagy hangsúlyt fektetünk.

Központunk megalakulása egy olyan szükségletet kívánt kielégíteni, amely már régóta jelen van és egyre sürgetőbben jelentkezik. A sajátos nevelési igényű gyermekek ellátását végző tanácsadói központok túlterheltek, mivel a segítséget igénylő gyermekek száma folyamatosan nő. A gyermekek diagnosztizálását követő fejlesztése ezért csak korlátozottan tud megvalósulni. A másik probléma az, hogy a magyar gyermekeket sok helyen szlovák anyanyelvű szakember vizsgálja ki és próbálja fejleszteni. Ezeket a hiányosságokat szeretnénk pótolni. Foglalkozásaink során az éneklés, mondókázás, megismerő funkciók fejlesztése mindig anyanyelven történik, barátságos, egyénre szabott terápiás módszerekkel.

 

Tevékenységünk, szakmai felépítése szempontjából egyedülállónak számít Szlovákiában. Módszereink kevésbé ismertek vagy egyáltalán nem elérhetőek hazánkban, ezek sajátossága, hogy az egészségügy és a pedagógia elemeit ötvözik.

Szlovákia területén az elsők között alkalmazzuk a nemzetközi szinten elismert, hungarikumnak számító Pető-módszert, illetve tanulási, magatartás- és figyelemzavarral küzdő gyermekek számára kialakított, új terápiás lehetőségeket (Kulcsár-féle mozgásterápia, Tervezett Szenzomotoros Tréning-TSMT).

Együttműködésünk eredményeképp egy szakmai műhelyt alakítottunk ki gyógypedagógus, pszichológus, konduktor és fejlesztő pedagógus részvételével, akik a sikeres fejlesztés megvalósulását más-más szempontból támogatják.
icon

Hol talál minket?

Pozsonyi út 3321, Marina Park

Irodaépület I , 1. emelet

945 01 Komárom, Szlovákia

icon

Hívjon bátran!

Komárom: +421 944 577 257

icon

Írjon nekünk!

info@artiscentrum.sk