Darida Szilvia
speciál pedagógus

Huszonegy éve léptem a pedagógiai világ ösvényére, ebből 20 éve speciális iskolában oktatom az értelmileg akadályozott gyermekeket. 

Nagyon hamar nyilvánvalóvá vált számomra, hogy ez a munka nagyon mély és komplex, nem csak a tanításról, az elsajátítandó tananyagról, a bevált – nem bevált módszerekről szól, hanem elsősorban a gyermekről, a családról, a szeretetről, a nevelésről, a segítésről, az elfogadásról, az empátiáról. Ekkor vált számomra a tanítás, mint munka, hivatássá.

Minden alkalmat megragadtam, hogy szakmai tudásomat tanfolyamokon, képzéseken fejlesszem, emellett önismereti tréningeken vettem részt, hogy tanítványaimat a lehető leghatékonyabban tudjam tanítani, fejleszteni. 

Az Artis Centrum csapatához 2021-ben csatlakoztam, óraadó speciális pedagógusként. Tapasztalataimat kamatoztatva, főként iskola-előkészítő és iskolás csoportokban fejlesztem a gyermekeket, igazodva egyéni igényeikhez, fejlődési szintjükhöz. Továbbra is folyamatosan kutatom és tanulom az új módszereket, amelyekkel minél hatékonyabban tudok segíteni nekik és családjaiknak. 

☝️ Fontosnak tartom, hogy a foglalkozások maguk is nagy motiváló erővel bírjanak, kellő humorral, varázslatokkal fűszerezettek legyenek, jó hangulatban teljenek, a gyermekek a kemény fejlesztő munkát is játéknak éljék meg. Hiszek abban, hogy eredményes munkát csak nagy összefogással, együttműködéssel, egymástól való tanulással tudunk elérni, közösen a gyerekekkel, szüleikkel, kollégákkal. 

icon

Hol talál minket?

Pozsonyi út 3321, Marina Park

Irodaépület I , 1. emelet

945 01 Komárom, Szlovákia

icon

Hívjon bátran!

Komárom: +421 944 577 257

icon

Írjon nekünk!

info@artiscentrum.sk