2018. Jul 20.
kezdés 15:00

skolás korú gyermeked van, óvodás van a családban? Tanárnak, tanítónak tanulsz, vagy egyszerűen csak foglalkoztat a képességfejlesztés témája? A Labirintus udvar pénteki napján az Artis centrum társalapítói, Melecski Júlia gyógypedagógus és Barthalos Réka konduktor tartanak workshopot a témában. 

Általánosan elfogadott nézet, hogy ha valamit sokat gyakorlunk, akkor egy idő után ügyesek leszünk benne. Az iskolai tanulás során is gyakran felmerül a gondolat, hogy ha Pistike többet gyakorolná az írást, többet másolna, mennyivel szebben írna, vagy hogy Ferike biztosan azért nem olvas folyékonyan még harmadikban sem, mert keveset gyakorolta.
De tényleg így van? Mi kell a megfelelő tanulási képességekhez? Mivel tudja segíteni a pedagógus vagy szülő a gyermek fejlődését? Az ArtisCentrum munkatársai ezeket a kérdéseket járják körül workshopjukon, kicsit más oldalról is, mint a megszokott perspektíva. A központ azzal a céllal alakult 2015-ben, hogy segítsenek a felvidéki magyar családokban felnövő csecsemők, gyermekek képességfejlesztésében, nevelésében.

Iskolás korú gyermeked van, óvodás van a családban? Tanárnak, tanítónak tanulsz, vagy egyszerűen csak foglalkoztat a…

Uverejnil používateľ TANDEM, n. o. Štvrtok 12. júl 2018